Mørk rom

Hos Rombo.dk kan du finde Mørk rom til alle formål. Mørk rom er rom, der har lagret på fad og har taget farve og smagsnuancer af træet. Mørk rom får dog ikke – som mange antager – kun sin farve fra de fade, som den lagres på. Faktisk kommer den meget mørke farve i mørk rom ofte fra tilsat karamelfarve. Farven på rommen kan man altså ikke bruge som rettesnor for smagen eller for, hvor længe den har ligget på fad.

Sorter faldende

Tabel Liste

37-72 of 87

Sorter faldende

Tabel Liste

37-72 of 87

Hvilken mørk rom er den bedste hos Rombo.dk?

Hos Rombo.dk kan du finde mørk rom til alle formål. Langt det meste af vores romsortiment er mørk rom, og hvilken rom, man synes bedst om er meget individuelt. Mørk rom har ikke én bestemt smag, men spænder fra de meget søde til helt usødede, naturlige rom. Mørk rom kan dermed sagtens appellere til meget forskellige smagsløg. Følgende mørke rom, der ligger i den sødere ende, er dog altid på vores top ti over de mest solgte: Diplomatico Reserva ExclusivaA.H. Riise 1888 Copenhagen Gold Medal og  Ron Millonario Solera 15 år

Hvilken mørk rom skal jeg vælge?

Det er et meget bredt spørgsmål, som ikke har noget helt enkelt svar. Smag og behag er nemlig forskellig, og mens nogle mest er til den søde smag, kan andre lide det mere skarpe og komplekse. Mange bruger mørk rom til cocktails som Dark’n’Stormy, Cuba Libre og Mai Tai. Ofte nyder man dog mørk rom ren, da den typisk har en mere fyldig, moden og ofte også sødere smag end lys rom.

Hvordan kommer man i gang med at drikke mørk rom?

Jamen - man begynder vel bare :) - spøg til side. Ofte bliver vi mødt med en holdning om, at det at drikke ren spiritus er for stærk og voldsomt i smagen - så hvis du allerede har prøvet at drikke whisky eller cognac, og synes det bliver for spidst, røget og voldsomt i smagen, er en god sød mørk rom tit et godt bud på et alternativ. Hos Rombo har vi opdelt vores mørke rom efter sødme, så du kan f.eks finde ekstra sød romsød rommellemsød rom eller naturlig rom. De søde eller meget søde likørlignende mørke rom er et godt sted at starte, og de egner sig meget ofte til desert eller kaffe efter maden.